2019. feb 02.

HASZNOS INFÓK KÁRPÁTALJÁRA UTAZÓKNAK

írta: zenevilag.net
HASZNOS INFÓK KÁRPÁTALJÁRA UTAZÓKNAK

dji_0061_copy-finish.jpg

Határátlépés

*Mielőtt útnak indul okvetlenül ellenőrizze, hogy van-e érvényes útlevele, mert személyigazolvánnyal nem léphet be Ukrajna területére.

*Ha személygépkocsival szándékozik átkelni a határon és nem a tulajdona a jármű, ne feledje, hogy közjegyző által hitelesített, az Ön nevére szóló meghatalmazásra van szüksége, még akkor is, ha céges autóval érkezik, különben nem engedik át a határon.

*Határátkeléskor 3000USA dollárnak megfelelő valuta összeget hozhat be az országba bejelentés nélkül. Vegye figyelembe! Ukrajnában a forint is valuta!

 Csoportokat szállító aubuszvezetők figyeljenek a tachográf helyes használatára, különösen a magyar vámosok szeretnek játszadozni vele, de az ukrán vámosok is tanulékonyak, kezdik megtanulni a fortélyokat

*A turisták elmondása szerint létezik egy varázs szókifejezés a határátkeléskor, ami nagyobb csoportoknál működik „gyorsan szeretnénk átmenni”, miután a hivatalos személy tudatja mit kell tenni az autóbuszvezetőnek, hogy az óhaj teljesüljön.

 PÉNZVÁLTÁS

*Ukrajna területén érdemes forintot vagy más valutát váltani, de csak a városokban, mert a határsávban működő bankoknál sokkal alacsonyabb az árfolyam. Általánosan elfogadott valutanemek: EURO, USA dollár, Forint.

Forintot Beregszász, Munkács, Ungvár, Nagyszőlős, Técső városokban lehet váltani.

A közszolgáltatói szférában semmilyen valutát nem fogadnak el, csak helyi pénznemmel lehet fizetni-hryvniával!

- *Visit, Master kártyával lehet fizetni nagyobb városokban meghatározott helyeken;

- OTP bank működik Beregszászon, Munkácson, Ungváron, Kijevben, Lembergben.

Forrás: http://paprikawellness.com.ua/dokumentumok/hasznos-infok-karpataljara-utazoknak

Szólj hozzá