2019. feb 02.

KIRÁNDULÁS KÁRPÁTALJA LEGSZEBB RÉSZEIN!

írta: zenevilag.net
KIRÁNDULÁS KÁRPÁTALJA LEGSZEBB RÉSZEIN!

A Paprika Wellness Travel Turisztikai Iroda ajánlata!

Töltsön el egy feledhetetlen, kellemes hétvégét családjával, barátaival a csodás Kárpátokban.  

Nyíregyháza– Beregszász – Csetfalva – Tiszaújlak - Nagyszőlős - Beregszász

9bda4d72a9b46ba6662630389c0faadfb12040eb.jpg

Indulás a vendégekért Nyíregyházára a kora reggeli órákban. Határátkelés Beregsuránynál, majd szállás foglalás Beregszászban. Ezt követően városnézés (Bethlen-Rákóczi kastély, Rákóczi-tér, ahol Esze Tamás kibontotta a kuruc felkelés zászlaját, Bereg vidéki múzeum, vármegyeháza, II. Rákóczi Ferenc kárpátaljai Magyar Főiskola, Szent István, Petőfi Sándor, Illyés Gyula szobrai). Következő megálló Csetfalva (Gótikus kazettás mennyezetű templom, harangláb). Tiszaújlak (turulmadaras kuruc emlékmű). Nagyszőlős (római katolikus templom, Ferences-rendi kolostor, Perényi-kastély, „báró-kert”, Bartók Béla és Perényi Zsigmond szobrai). Este érkezés vissza Beregszászba, szálláshely elfoglalása.

dsc02448.JPG

2. nap: Beregszász - Munkács – Vereckei-hágó – Szolyva – Beregvár - Beregszász

Reggeli után indulás Munkácsra. Első megállónk Kárpátalja egyik legismertebb látnivalóival, a munkácsi vár. A vár megtekintése után séta a városban. Következő állomás a Vereckei-hágó és emlékmű. Az emlékmű megismerése urán felkeressük a Szolyvai emlékparkot, az 1944-ben elhurcolt Kárpátaljai magyar férfiak lágerének helyszínét.  majd látogatást teszünk a hatalmas, 50 hektáros park közepén álló beregvári Schönborn kastélyban. Este érkezünk vissza a szálláshelyre.

74544162.jpg

3. nap: Beregszász - Szerednye – Nevicke – Ungvár – Beregszász 

Indulás a reggeli órákban, első megállónk Szerednye, ahol elsétálunk a templomos lovagok által épített várromhoz.  A vár különleges helyet foglal el Kárpátalja műemlékei között. A legősibb középkori típusú várak közé tartozik, romos állapotában is megőrizte régi jellegét. (A vár falai között halt meg Dobó István, Eger hős védője. A 17. században a Rákóczi-család birtokába kerül a vár. A vár a 18. század elejéig működött, fontos szerepet töltött be az Ungvárt Lemberggel összekötő kereskedelmi út védelmében.). A várrom megtekintése után borkóstolás a Dobó-pincében.

1200px-serednie_castle_2010_03.jpg

Ezt követően átkelünk az Ung folyón és a következő megállónk Nevicke. Itt gyönyörű kilátás nyílik az Ung-vidéki tájra. Végül a kirándulás utolsó állomásaként Ungvár, Kárpátalja fővárosa következik.  Látnivalók: vár és skanzen, majd belvárosi séta, borkóstolás a Chardonney bor-pincében. Indulás vissza Beregszászba, vacsora, szabadprogram.

4. nap: Kiköltözés a szálláshelyről, vásárlás és indulás haza.
Utazás:   légkondicionált autóbusszal

ELLÁTÁS: reggeli, vacsora

SZÁLLÁS: 3 éjszaka
Minimum létszám: 15 fő

Forrás: http://paprikawellness.com.ua/programok/turak/kirandulas-karpatalja-legszebb-reszein

Foglalás: ITT 

Szólj hozzá

turizmus magyar történelem busz akció kerékpár gasztronómia hagyomány ajánlat kikapcsolódás örökség Utazás Kárpátalja