2019. már 30.

"Számomra a legfontosabb dolgozóim elégedettsége..." - Interjú a Találka étterem vezetőjével, Pobránszki Zsolttal

írta: zenevilag.net
"Számomra a legfontosabb dolgozóim elégedettsége..." - Interjú a Találka étterem vezetőjével, Pobránszki Zsolttal

A makkosjánosi Találka étterem vezetőjével, Pobránszki Zsolttal beszélgettem vállalkozásának fejlesztéséről, jövőbeni terveiről.

Milyen volt korábban a Találka konyhája? A fejlesztésnek köszönhetően milyen változások történtek?
Üdvözlöm a kedves olvasókat!  Vállalkozásomat  még 2005-ben indítottam el, melynek fő  tevékenységi területe konyhám üzemeltetése a beregszászi járási Makkosjánosi település Találka éttermében. Az étterem konkrétan három évtizede működik, annak vezetését 2015-től vettem át. Kínálatunkban több, mint 50 főétel szerepel, melyek alapanyagait helyi magyar gazdáktól szerzem be. A kezdetekben nem volt egyszerű a beindulás, viszont szerencsésnek érzem magam.  Az  elmúlt évek során a környéken kiépült Olimp, Mitadesz, Éden, Villa Elena hotelek rendezvényeit konyhám szolgálja ki azonfelül, hogy a Találka étterem számos eseménynek biztosít helyszínt, és vendégeim elégedettek munkámmal.

magyar_kormany_altalanos.png

Szeretem a hívatásomat, és eltökélt szándékom vállalkozásomat továbbfejleszteni, melyhez óriási lehetőséget kínált a BGA Zrt. által meghirdetett családbarát program. Pályázatom pozitív elbírálásban részesült, és ennek köszönhetően olyan eszközök kerültek megvásárlásra, amelyek az étterem működésének színvonalát emelik. Például az új barbecue sütő használatával újabb ételek kerülnek fel az étlapra, megújult az étterem arculata új székekkel, asztalokkal, valamint elkészült egy kétnyelvű reszponzív weboldal is. Szóval, a változás látványos.

A konyha vezetése a te feladatod, hogyan áll össze az étlap? 
Étlapjainkon többnyire magyaros ételek szerepelnek, valamint Kárpátalján élő más nemzetek ételei. De rendezvényeinkre igény szerint többféle ételek is készülnek.

Diákok teljesítettek szakmai gyakorlatot a Találka étteremben, milyennek ítéled meg őket szakmailag?
Igen, a projekt lebonyolítása során két diák teljesített nálam szakmai gyakorlatot. Nem volt idegen számukra az új munkakörnyezet, hiszen elméletben tanultak a szakmáról. Szorgalmasak voltak és remélem, hogy gyakorlatban is sikerült sok tapasztalatot szerezniük, és természetesen a diploma megszerzése után várom vissza őket.

53080102_384233892370586_6282612915740606464_n.jpg

 Milyen rendezvényeket szolgál ki a Találka? 
A találka étterem többnyire születésnapokat, keresztelőket, esküvőket, szakmai konferenciákat és még számos eseményt szolgál ki, valamint partnereink (Paprika Wellness Travel Turisztikai Iroda, Kárpátaljai Magyar Turisztikai Egyesület) rendezvényeit.  A fejlesztésnek köszönhetően egy rendezvénysátort is sikerült vásárolni, amellyel a nagyobb szabadtéri fesztiválokon, egyéb rendezvényeken tudok majd jelen lenni konyhámmal.

Honnan szerzed be az ételeidhez az alapanyagokat? 
Az ételeim alapanyagait 90% -ban helyi gazdáktól szerzem be. A főételek összeállításánál mindig odafigyelünk, hogy rendeléseinket friss alapanyagból készítsük el.

Mennyire érzed sikeresnek a BGA családbarát programját? Szeretnéd folytatni?
Teljes mértékben sikeresnek érzem a  BGA családbarát programját! Hiszen a támogatás forrása nagyban hozzájárult vállalkozásom korszerűsítéséhez. Számomra a legfontosabb dolgozóim elégedettsége, jó munkahelyi közérzetbiztosítása, munkájuk és magánéletük összehangolásának támogatása. Mindenképpen tervezem a program folytatását, hiszen célom kismamák, édesanyák, édesapák számára részmunkaidős munkalehetőséget kínálni, valamint gyermekeik számára anyagi forrást biztosítani nyári táborokban való részvételhez.

55608154_398979980927560_893890004055490560_n.jpg

 
Andóca
Szólj hozzá

turizmus étterem gasztronomia kikapcsolódás Kárpátalja Kárpátaljai Magyar Turisztikai Egyesület kmte Találka étterem